Bonfilet Üretim Anlayışımız

ÜRETİM ANLAYIŞIMIZ

Bonfilet’in üretim bölümüne girme yeterliliğini almış olan karkas etler, fiziki denetim ve laboratuvar kontrolünden geçirildikten sonra, parçalama bölümüne alınmaktadır. Dana ve Kuzu olarak iki ayrı bölümde ele alınan etler kategorilerine göre Taze ve Dondurulmuş Et, Köfte ve Döner ürün gruplarına göre sınıflandırılarak, parçalama, trimleme ve ürün işleme hatlarına girmektedir. Üretim aşamasının ardından, ürünler kullanım şekline göre ambalajlanmaktadır.

Bonfilet üretim aşamaları, insan sağlığını etkileyecek olumsuz şartların kontrol altında tutulmasını sağlayan ve bu noktaları tanımlayan HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point / Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) kuralları çerçevesinde düzenlenmiştir.

Projelerimiz, ana üretim gamımız olan taze ve dondurulmuş et ürünleri ile sınırlı kalmayarak, sabit gramaja sahip paketli et ürünleri gibi yenilikçi teknolojilerden faydalandığımız ürünleri de kapsamaktadır.

Ürün Müdürlüğümüz çatısı altında geliştirdiğimiz özel reçetelere ek olarak özellikle B2B müşterilerimizden gelen farklı talepleri de en üst düzeyde yanıtlamaktayız.

Ar-Ge Merkezimizin Stratejisi ve Hedefleri

  • Yeni ürün geliştirilmesi
  • Mevcut ürünlerin iyileştirilmesi
  • Ürün kalitesinin yükseltilmesi
  • Ürün standardının yükseltilmesi
  • Çevre dostu ve ekosistemin sürdürülebilirliğini sağlayacak ürün paket optimizasyonunun sağlanması
  • Yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi
  • Ar-ge kültürümüzün yükseltilmesi
  • Alanında uzman personel yetiştirilmesi
  • Öz kaynak, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin sağlanması ve bilgi birikiminin artırılması

Tedarikçi Seçimi

Kırmızı et gibi özellikle çabuk bozulabilen ya da saklama koşulları daha fazla dikkat isteyen yiyecek veya içeceklerin satın alımlarında öncelikle Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği’ne uygunluk durumu göz önünde bulundurularak satın alma politikaları belirlenmektedir. Piyasa şartları iyi analiz edilerek ve tedarikçi seçiminde zamanında teslimata önem veren, sözünde duran ve iletişim kanallarını iyi kullanabilen firmalarla çalışmaya dikkat edilmektedir.

Tedarikçi çiftliklerin kontrol edilmesi ve sıkı denetimlerin yapılması, Bonfilet’in olmazsa olmaz kriterleri arasındadır. Tüm tedarikçilerden ISO 9001-22000 Belgesi, Helal Sertifikası, Çalışma İzni, Dış Laboratuvar Analiz Sonuçları (mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal), Veteriner Hekim Çalışma Belgesi, her sevkiyatta Sağlık Raporu, Araç Dezenfeksiyon Belgesi gibi belgeler talep edilmektedir.

Çiftlik Denetimleri

Hayvanların yetiştikleri çiftlikler hayvan refahı ve hijyenik şartlar açısından büyük önem taşımaktadır. Hayvanların sağlıklı beslenmesi, kendi ırkına ait diğer hayvanlarla birlikte koku ve stresten uzak yetiştirilmesi, hayvanın ırkına ve yaşına uygun yemle beslenmesi, düzenli olarak yeşil alana çıkabilmesi, her gün yeterli gün ışığı görebilmesi, hayvan barınaklarında bir hayvana düşen metrekare alanın yeterli olması, ahırların temiz ve hijyenik koşullara sahip olması ve hayvanların düzenli olarak veteriner kontrolünden geçirilmesi kontrol edilmektedir. Bu koşulları sağlayan çiftlikler ile çalışma başlatılmaktadır.

Mezbaha Denetimleri

Mezbahalarda uygun hijyenik alt yapı, temizlik, sıcaklık, izlenebilirlik, çalışan personelin hijyen koşulları titizlikle kontrol edilmektedir. Bu koşulları sağlayan mezbahalar ile çalışılmaktadır.

İzlenebilirlik Denetimleri

Yıl içerisinde minimum bir kez zorunlu olmak koşulu ile her müşteri denetiminde sıfırdan denetim yapıldığı için üç ayda bir doğrulama yapılarak kayıt altına alınmaktadır. Üretilen her nihai ürünün izlenebilirlik aşamaları; eti için beslenecek hayvanın çiftliklerde kaldığı süreçle başlayıp, mezbahada kesimi, karkas parçalama üniteleri, et ürününe dönüştürülecekse işleme ve üretim prosesleri, ambalajlama, paketleme, sevkiyat, depolama, satış ve tüketicinin sofrasına gelinceye kadar uzayan bir zinciri kapsamaktadır. Örneğin, çiftlikte kulak küpesi ile başlayan sistem, mezbahada elektronik etiket, parçalama ünitesinde karkasa ve paket üzerine yapışan etiketler ve pazarlama aşamasında QR kod uygulaması ile tamamlanarak tüm zincir izlenebilir hale getirilmektedir.

Hammadde Temini

Bonfilet’in et üretiminde kullandığı tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, Anadolu ve Trakya yaylalarında yetişen mense şahadetnamesine (besiciden alınan, hayvanın yerli olduğunu kanıtlayan ve üretim yerini gösteren belgeye) sahip, ırkı ve kökeni belli, %100 yerli besi hayvanlarıdır.

Mikrobiyolojik ve fiziki kontrollerden geçirilen hayvanların kesimleri İslami usullere uygun bir şekilde, birinci sınıf tesislerde uzman veteriner hekimlerin kontrolünde gerçekleştirilmektedir.

Hammadde Kabulü

Özel soğuk araçlarla getirilen karkas etler, robot eller vasıtasıyla insan eli değmeden Bonfilet tesislerine girmektedir. Uzman veteriner hekimler tarafından PH (asitlik veya bazlık derecesini tarif eden ölçü birimi) ve ısı değerleri kontrol edilen karkas etler, hammadde standardına uygun ise barkodlanmakta ve soğuk atmosfer depolarına alınmaktadır.

Depolama Sistemleri

Soğutma ve dondurma, et ve et ürünlerinde uygulanan en yaygın ve etkin muhafaza yöntemleridir. Etin donma noktası -0,5 °C ile -5 °C arasındadır. Etin ısısı sahip olduğu donma noktasının altına düşürülürse et donar. Etin donma noktasının üstündeki ısı derecelerinde saklanmasına dondurularak muhafaza (freezing) denir. Hammadde kabulünde etiketlenen karkaslar hemen işleme alınmayacaksa 75 ton depolama kapasitesine sahip 0/+4 °C’lik soğuk depolara alınır.

Bonfilet Üretim Anlayışı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR